Blog - Hoe een handschep kan helpen in de strijd tegen COVID-19

Maandenlang is de hele wereld in de ban geweest van het coronavirus. Inmiddels zijn de eerste landen begonnen met het vaccineren van hun inwoners. Eén uitdaging: de vaccins moeten koel bewaard worden. Maar hoe vervoer je een vaccin op temperaturen tot -70 °C over alle continenten? De handscheppen en schoppen van Vikan spelen hierin een belangrijke rol.

Distributie coronavaccin

Het Pfizer/BioNTech vaccin moet op -70 °C bewaard worden, het Moderna vaccin op -20 °C (6 maanden) of 2-8 °C (30 dagen), het CureVac vaccin op 5 °C en het vaccin van AstraZeneca op -20 °C. Dit vormt een ingewikkelde logistieke puzzel. Om de coronavaccins op een lage temperatuur te houden, zitten ze in een verpakking met ijs of droogijs. Met een Vikan handschep of schop wordt het ijs in de verpakking geschept of op de plaats van bestemming weer verwijderd. 

Vikan handschep

Vikan scheppen en schoppen worden veel gebruikt in de voedselverwerkende industrie voor het scheppen afval en droge of vochtige ingrediënten (o.a. meel, bloem, zout, suiker, granen, schaal- en schelpdieren). De scheppen hebben een laag gewicht, waardoor je als gebruiker je handen en polsen ontziet. Bovendien zijn de scheppen gemaakt uit één stuk. Hierdoor krijgen bacteriën minder kans en kun je de schep makkelijker schoonmaken. Daarnaast zijn alle Vikan producten verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, waardoor je binnen je onderneming kleurcodering kunt toepassen. 

Leestip: Waarom kleurcodering altijd een goed idee is

Sinds kort kennen de Vikan scheppen en schoppen dus ook een nieuwe toepassing: het verplaatsen van ijs. Hiermee levert Vikan een belangrijke bijdrage aan de distributie van de vaccins tegen COVID-19. 

Wil jij ook meer weten over Vikan? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een persoonlijk advies. 

Geplaatst op 30 december 2020