Blog - Nieuw! Tork Zuivere Schuimhandzeep. Zacht voor je handen én voor de natuur.

Tork presenteert een nieuwe, duurzame schuimhandzeep. net zo krachtig als de andere zepen in het assortiment maar aantoonbaar nog minder milieubelastend. De zuivere formule bestaat voor 99% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong, is biologisch afbreekbaar en zorgt voor minder waterverbruik.

 

Geavanceerde samenstelling
Tork Zuivere Schuimhandzeep bestaat uit tien zorgvuldige geselecteerde ingrediënten, waarvan 99% afkomstig is van natuurlijke oorsprong. Zeven van de negen ingrediënten hebben en plantaardige oorsprong. Het tiende ingrediënt is water. Verder bevat de schuimzeep één mild conserveermiddel. De ingrediënten zijn afkomstig uit herbruikbare bronnen (eveneens van plantaardige oorsprong). De ingrediënten zijn bewezen mild voor je handen en het milieu.

Verlaagde impact op het waterleven
De zuivere formule bevat 70% minder wasingrediënten dan de Tork Mild Schuimzeep, zonder in te leveren op de reinigende werking. Bij dezelfde dosering is de reinigingskracht namelijk even goed als bij de milde schuimhandzeep. Verder hebben de gebruikte wasingrediënten geen verklaring voor milieugevaar volgens het Global Harmonized System (GHS) en is er sprake van verminderde toxiciteit voor in het water levende organismen (twee keer lager dan de milde formule).

Snel biologisch afbreekbaar
Tork Zuivere Schuimhandzeep is door een extern laboratorium getest op de biologische afbreekbaarheid volgens de standaard OECD 301B. De volledige formule is getest, dus niet alleen de wasingrediënten. Uit de test blijkt de zuivere formule direct biologisch afbreekbaar onder aerobe omstandigheden. De zuivere handzeep is voorzien van het Europees Ecolabel.

35% minder waterverbruik
Schuimzeep heeft een lagere milieu-impact dan vloeibare zeep. Doordat schuimzeep zich sneller af laat spoelen is het waterverbruik aanzienlijk lager. Bovendien zijn er meer doseringen mogelijk met dezelfde hoeveelheid liter. Tork Zuivere Handschuimzeep doet hier nog een extra schepje bovenop: de formule realiseert nog eens 35% minder waterverbruik in vergelijking met Tork Mild Schuimhandzeep.  

Dezelfde krachtige reiniging
Tork Zuivere Schuimhandzeep bewijst dat verduurzamen niet ten koste hoeft te gaan van de prestaties. De duurzame, zuivere formule garandeert namelijk dezelfde schoonmaakefficiëntie als de milde schuimzeepvariant. Schone handen en een schoon geweten gaan heel goed samen.

Slimme dispensers
Net als de andere Tork handzepen is Tork Zuivere Schuimhandzeep verkrijgbaar in combinatie met diverse Tork dispensers. De dispensersystemen staan bekend om hun gebruiksvriendelijkheid, De geavanceerde dosering zorgt voor een verminderd verbruik en verhoogde hygiëne.

Wil je meer weten over onze duurzame oplossingen voor professionele handhygiëne? Neem contact op met één van onze adviseurs of mail naar service@cemextrescon.nl 

Geplaatst op 20 mei 2021