Blog - Welke vloertrekker heb ik nodig?

Met een vloertrekker verwijder je snel en eenvoudig water en vuil van verschillende typen vloeren –  mits je de juiste vloertrekker hebt. Vikan vloertrekkers zijn er in diverse soorten en maten. Zo zijn er enkel- en dubbelbladige vloertrekkers, vloertrekkers met een vaste of flexibele nek en klassieke vloertrekkers en ultra hygiënische vloertrekkers. Zie je door de bomen het bos niet meer? Met deze tips kies je de vloertrekker die het best past bij jouw schoonmaaktaak.

Vikan Ultra Hygiene vloertrekker met enkel blad

Vikan Ultra Hygiene vloertrekkers zijn speciaal bedoeld voor het droogtrekken van vloeren of oppervlakken met grote hoeveelheden vuil en water, zonder dat er water op het droge oppervlak terecht komt. Omdat de vloertrekker uit één stuk gemaakt is, kunnen er geen bacteriën of vuildeeltjes in de naden gaan zitten. Door het slimme ontwerp komt de vloertrekker ook in hoeken en andere moeilijk bereikbare plaatsen. Dankzij het enkelvoudige blad is deze Vikan vloertrekker na gebruik snel weer schoon te maken. Geschikt voor gebruik in de voedingsindustrie.

Vikan Hygiene vloertrekker met dubbel blad & vaste nek

Full colour vloertrekker voor diverse typen ondergronden, inclusief tegelvloeren en veiligheidsvloeren. De naadloze en ronde afwerking garanderen een optimale hygiëne. De cassette is eenvoudig los te maken om te reinigen of te verwisselen. Geschikt voor gebruik in de voedingsindustrie.

Vikan vloertrekker 77153

Vikan Hygiene vloertrekker met dubbel blad & flexibele nek

Deze vloertrekker is gelijk aan bovenstaande vloertrekker, maar biedt door de flexibele nek de mogelijkheid om ook op moeilijker bereikbare plaatsen te komen.

Vikan Klassieke vloertrekker

Dubbelbladige vloertrekker met waterkeerrand voor het verwijderen van water en vuil van allerlei soorten vloeren, inclusief tegelvloeren. Het rubberen blad bereikt ook het vuil tussen de voegen. De (witte of zwarte) cassette kan eenvoudig worden verwijderd om te reinigen of te vervangen. Verkrijgbaar met een vaste of flexibele nek. Niet geschikt voor gebruik in de voedingsindustrie.

In onderstaande tabel staan alle verschillen en overeenkomsten tussen de Vikan vloertrekkers overzichtelijk bij elkaar. Kom je er toch niet uit? Neem dan contact op voor meer informatie of een persoonlijk advies.

vikan floor squeegee guide

Geplaatst op 9 december 2020