Pionier in detecteerbare producten

BST Detectable Products was in 1985 pionier op het gebied van detecteerbare producten, met als belangrijkste doel: het veiliger maken van de voedselproductie. En met succes. Inmiddels is het Britse bedrijf een van de meest gerenommeerde spelers op het gebied van detecteerbare producten, die tijdig in het productieproces worden opgemerkt. Het bedrijf ontwikkelde ’s werelds eerste detecteerbare pen.

Voedselveiligheid

Detecteerbare producten verkleinen de kans op productvreemde materialen in het productieproces. Dit verhoogt de voedselveiligheid. Vroegtijdige signalering voorkomt bovendien (dure) terugroepacties en eventuele boetes. Het assortiment bestaat onder andere uit detecteerbare pennen, markers, scharen en messen.

Metaaldetectie en x-ray

De producten van BST zijn op verschillende manieren detecteerbaar. Veel producten zijn metaal detecteerbaar. In het kunststof of rubberproduct zijn ultra kleine metaaldeeltjes verwerkt. Door de juiste spreiding van de metaaldeeltjes blijven de materiaaleigenschappen behouden. Er zijn echter materiaalsamenstellingen waarin metalen onderdelen niet goed worden opgemerkt door een metaaldetectiesysteem. In dit geval is röntgendetectie (x-ray) de oplossing. Voordeel van röntgendetectie is dat hiermee ook andere productvreemde delen worden opgemerkt, zoals glas, bot en steen.

Gegarandeerd de hoogste kwaliteit

Naast de uitvinding van de detecteerbare pen, ontwikkelde BST als eerste bedrijf ter wereld een tweevoudig detecteerbaar kunststof. Dit materiaal wordt zowel door metaal- als röntgendetectoren opgemerkt. In een aantal producten zijn ook zilverionen verwerkt. Deze ionen hebben een bacteriedodende werking en beschermen tegen ziektes als salmonella en E-colli.

Waarom kiezen voor BST?

Op het gebied van voedselveiligheid doen wij geen concessies: met BST ben je verzekerd van de allerbeste kwaliteit en is de veiligheid geborgd. De producten voldoen aan de hoogste veiligheidseisen en zijn HACCP-proof. Wij adviseren je graag over de integratie van BST in jouw productieproces.

 

BST detectable ons BST assortiment.