Vikan

VIKAN

Vikan is ontstaan in 1898. Vanaf het allereerste begin richt de Deense fabrikant van hygiënische schoonmaakartikelen zich met haar producten voornamelijk op de voedingsindustrie. Door de kwaliteit van de producten op 1 te zetten is Vikan wereldwijd uitgegroeid tot marktleider op het gebied van hygiënisch schoonmaakgerei. Daarom zijn wij trots dat wij de premium schoonmaakartikelen van Vikan in ons assortiment hebben!

Schoonmaken met een goed gevoel

Vikan is grotendeels eigendom van een goed doel, de Vissing Foundation. Dit is uniek in de schoonmaakbranche! Deze speciale bedrijfsstructuur heeft een positieve uitwerking op de waarden en de manier waarop Vikan in de markt opereert. In plaats van zich te richten op kortetermijnwinst, heeft Vikan altijd als doel om jou écht vooruit te helpen en bij te dragen aan een hygiënische en veilige omgeving voor iedereen.

De belofte van Vikan

De uitgangspunten van Vikan rusten op de volgende vier pilaren:

  • Het juiste gereedschap voor elke toepassing
  • Uitstekende kwaliteit voor elk product en elke dienst
  • Jarenlange expertise op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid
  • Innovatie in samenwerking met de klant

Vikan producten

Het Vikan assortiment bestaat uit hygiënische schoonmaakartikelen met kleurcodering, professionele microvezel moppen en doeken en een speciale schoonmaakrange voor voertuigen. De schoonmaakartikelen van Vikan worden vooral gebruikt in de voedingsindustrie, retail en horeca, door schoonmaakprofessionals in kantoren, hotels, scholen, ziekenhuizen, voor het reinigen van voertuigen en nog veel meer.

Samen naar een optimale hygiëne

Om ervoor te zorgen dat jij elke schoonmaakuitdaging succesvol kunt aanpakken, werken we nauw samen met Vikan. Dankzij uitgebreide producttrainingen, kennissessies en andere services kunnen wij jou optimaal adviseren en informeren over de juiste schoonmaakartikelen en het gebruik en onderhoud ervan.

Vikan is de nummer 1 voor voedingsindustrie

Vikan is wereldleider op het gebied van schoonmaakartikelen die je helpen bij het bereiken van een optimale hygiëne op de werkvloer. Het schoonmaakgerei van Vikan is ontworpen met maar één gedachte: het moet werken. Alle producten van Vikan hebben dus een hoge functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid en voldoen aan de van toepassing zijnde wetgeving. 

Vikan heeft begin jaren '90 de kleurcodering uitgevonden. Inmiddels is kleurcodering de standaard in de industrie en een vereiste van het GFSI. Door het gebruik van Vikan schoonmaakartikelen met kleurcodering wordt de kans op kruisbesmetting geminimaliseerd en het bewustzijn onder werknemers vergroot. Bovendien kun je een hoop kosten besparen! Naast Vikan borstels, vloertrekkers, emmers, schrapers en andere schoonmaakartikelen voor de voedingsindustrie biedt Vikan ook oplossingen voor het schoonmaken van kantoren, supermarkten, ziekenhuizen en andere publieke gebouwen, en producten speciaal voor de transportsector.

Bekijk hieronder het assortiment van Vikan: 

Vikan importeur voor Nederland

Cemex Trescon is al decennia de hoofdimporteur van Vikan voor de Nederlandse markt. Via een uitgebreid netwerk van Vikan-dealers leveren wij de schoonmaakartikelen aan de eindgebruiker. Wil je ontdekken wat Vikan voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.