Onze site maakt gebruik van cookies

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derden uw internetgedrag binnen onze site. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt. Door op accepteren te klikken zal deze melding verdwijnen.

Lees meer over de cookies

    Doe de Hygiëne Check

    Voldoet jouw bedrijf aan de HACCP, hygiënerichtlijnen of aan de WIP-regeling?

    Ons team van adviseurs kan je daarbij helpen. Maak vrijblijvend een afspraak en wij helpen je verder om je bedrijf zo schoon mogelijk te krijgen.

    Meld je aan en één van onze adviseurs neemt zo snel mogelijk contact met je op.

    E-Mail        Telefoon

    HOE HYGIËNE JE BEDRIJFSIMAGO VERBETERT

    Als (horeca)ondernemer houd je je vanzelfsprekend het liefst bezig met ondernemen. Jouw hart gaat pas echt kloppen van nieuwe gerechten, een vol terras en innoverende concepten. Dat is logisch, maar er schuilt één gevaar in: hygiëne wordt er vaak maar even ‘bij’ gedaan. Zonde! Want hygiëne is het visitekaartje van je zaak.

    TOILET VERDIENT MEER AANDACHT

    Stel je voor: je hebt een lekkere wandeling gemaakt in de frisse buitenlucht. De dorst zwelt aan, je maag knort en je blaas geeft het sein dat de nood hoog is. Tijd voor een hapje en drankje en een sanitaire tussenstop. Voordat je gaat zitten op het terras, loop je nog even de wc in. Daar tref je een vieze, muffe boel aan. Heb jij dan nog trek?

    Volgens het Nationaal Toiletonderzoek van 20171 is slechts 44% van de toiletten in de horeca schoon. Uit een onderzoek van Tork2 naar toiletgewoonten en hygiëne onder ruim achtduizend mensen blijkt bovendien dat 84% van de Nederlanders ontevreden is over de hygiëne van horecatoiletten. Niet alleen Nederland scoort laag; in heel Europa geeft men aan de toiletruimtes in restaurants, hotels, bars, clubs en fastfoodrestaurants vies te vinden. Dit is opvallend, want de sanitaire ruimte is het visitekaartje van een bedrijf. 3 op de 4 klanten zal niet teruggaan naar een restaurant waar het toilet niet schoon is. En in dit social media-tijdperk wil je ook geen slechte recensies hebben, want daardoor kunnen potentiële klanten besluiten om überhaupt niet te komen.

    ONHYGIËNISCH TOILET = ONHYGIËNISCHE KEUKEN?

    De meeste mensen associëren een vieze wc met een vieze keuken. Als de bril smerig is, het stinkt naar urine en het papier op is, zal de hygiëne in de keuken ook niet al te best zijn, zo is de algemene redenering. Ook het design van de sanitaire ruimte speelt een rol. De uitstraling zegt veel over het verwachte bedrijfssucces en heeft een invloed op het imago van de onderneming.  Hiermee is de hygiëne belangrijker dan zaken als een foutje op de rekening, de keuzemogelijkheden van het menu en lang moeten wachten op het eten.

    Top 5 van ergernissen:

    • Vies toilet – 85%
    • Vieze geur – 59%
    • Vieze vloer/ afdrukken van schoenen – 57%
    • Ontbreken toiletpapier – 50%
    • Ontbreken van handdoekjes – 17%

    GRATIS HYGIËNE CHECK

    Het belang van een schoon toilet is dus wel duidelijk, maar zorg je daarvoor zonder dat het je bakken met tijd en geld kost? Om ondernemingen te ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes voor een optimale hygiëne én ze te helpen efficiënter, duurzamer en kostenbesparend te werken is de ‘Cemex Hygiëne Check’ ontworpen. Dit is een gratis vrijblijvende check door een echte hygiëne-expert. Een adviseur bekijkt jouw sanitaire ruimte en geeft advies over hoe je deze beter in kunt richten. Zo profiteren je klanten van de beste hygiëne en kun jij je weer op het ondernemen zelf richten.

    Meer weten of de hygiënecheck aanvragen? Stuur een mailtje naar marketing@cemextrescon.nl en er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.