Werkschoenen

Filter aanbod
Sluit

Sorteer op:

33 artikelen gevonden:

Sorteer op:

Laat meer artikelen zien
Werkschoenen

Cemex Trescon is importeur van MTS en Sanita veiligheidsschoenen die hun gunstige prijs/kwaliteitverhouding door de jaren heen bewezen hebben zonder daarbij in te leveren op comfort en uitstraling.

Waarom zijn veiligheidsschoenen verplicht?

Er zijn veel beroepen waarbij een aannemelijk  risico op voetletsel continu aanwezig is dat voorkomen dient te worden. Denk hierbij aan vallende voorwerpen, scherpe objecten waar je in kan stappen of gladde vloeren. Om je te beschermen tegen dergelijke risico’s zijn goede veiligheidsschoenen nodig die voldoen aan de juiste veiligheidsklasse.  

Welke veiligheidsklassen zijn er voor veiligheidsschoenen?

De eisen waaraan veiligheidsschoenen moeten voldoen zijn vastgelegd in de EN ISO 20345:2011 norm waarin 5 veiligheidsklassen worden beschreven, ieder met zijn specifieke eisen. Onderstaande tabel geeft snel weer welke eigenschappen een veiligheidsschoen heeft per veiligheidsklasse.

Eigenschappen

SB

S1

S2

S3

S1P

Veiligheidsneus 200 Joule

Gesloten hiel

Antistatische zool

Energieopname in de hak

Verhoogde waterafstotendheid

Antislip

Onpenetreerbare tussenzool

Veiligheidsschoenen met overneus

Bij sommige werkzaamheden slijt de neus sneller dan gewenst. Denk bijvoorbeeld aan de bouw. Het is een goed idee om in dat geval te kijken naar veiligheidsschoenen te kijken met een overneus. Hierdoor wordt de neus beter beschermd en verleng je de levensduur van schoenen.